Бухгалтарскі ўлік у гандлі

ГалоўнаяНавучэнцамНавучальныя прадметы Бухгалтарскі ўлік у гандлі

Бухгалтарскі ўлік у гандлі

Прадмет бухгалтарскі ўлік у гандлі вывучае ўсе бакі вытворча-гаспадарчай і фінансавай дзейнасці гандлёвых, гандлёва-вытворчых арганізацый. Вялікая ўвага надаецца асаблівасцям вядзення ўліку на прадпрыемствах рознічнага і аптовага гандлю, у арганізацыях грамадскага харчавання і ў нарыхтоўчай галіне.

Мэта вывучэння прадмета – засваенне тэарэтычных ведаў, выпрацоўка практычных уменняў і навыкаў вядзення бухгалтарскага ўліку ў гандлёвых арганізацыях.

Вывучэнне прадмета садзейнічае фарміраванню беражлівых адносін да выкарыстання таварна-матэрыяльных каштоўнасцей і іншых відаў маёмасці, выхаванню працавітасці, акуратнасці, адказнасці, прафесійнага мыслення, развіццю пазнавальнай дзейнасці, умення сістэматызаваць, абагульняць, параўноўваць, аналізаваць эканамічныя з’явы, рабіць вывады і прымаць самастойныя рашэнні.

ГРУПЫ ВЫЧУЮЧЫЯ ДАДЗЕНУЮ ДЫСЦЫПЛІНУ

  • Б301 (9 класаў, першае паўгоддзе)

Што вывучаем

  • асаблівасці бухгалтарскага ўліку ў гандлёвых арганізацыях;
  • асноўныя палажэнні заканадаўчых актаў Рэспублікі Беларусь у галіне падаткаабкладання;
  • прынцыпы адзнакі актываў у гандлёвых арганізацыях;
  • парадак дакументальнага афармлення паступлення, захоўвання і рэалізацыі тавараў.

Асаблівасці навучання

На вучэбных занятках па прадмеце «Бухгалтарскі ўлік у гандлі» ідзе паэтапнае вывучэнне:

  • прынцыпаў і парадку ўліку асноўных гаспадарчых працэсаў у гандлёвых арганізацыях;
  • прыёмаў і спосабаў апрацоўкі першасных дакументаў і ўліковых рэгістраў, карэспандэнцыі рахункаў;
  • арганізацыі дакументазвароту і захоўванні дакументаў па ўчастках бухгалтарскага ўліку;
  • ажыццяўлення кантролю за вядзеннем уліку па захаванасці тавараў і тары ў гандлёвых арганізацыях; прадуктаў, сыравіны і матэрыялаў на прадпрыемствах грамадскага харчавання;
  • парадку правядзення інвентарызацыі таварна-матэрыяльных каштоўнасцей, афармленне яе вынікаў і адлюстраванне іх у бухгалтарскім уліку;
  • парадку вядзення бухгалтарскага ўліку затрат на вытворчасць і калькуляванне сабекошту прадукцыі, работ і паслуг, гатовай прадукцыі на прадпрыемствах грамадскага харчавання;
  • парадку вядзення ўліку рэалізацыі прадукцыі і разлікаў з пакупнікамі.

Для замацавання тэарэтычных ведаў і фарміравання неабходных практычных уменняў і навыкаў прадугледжана правядзенне практычных заняткаў, на якіх навучэнцы самастойна запаўняюць першасныя дакументы на паступленне і выбыццё таварна-матэрыяльных каштоўнасцей, складаюць і апрацоўваюць справаздачы матэрыяльна адказных асоб.

Нашы кантакты

Месца знаходжання

Мінская вобласць
г. Маладзечна
пл. Цэнтральная, 1
Індэкс: 222306

Перайсці да карт

Прыёмная дырэктара

Тэлефон / факс: (0176) 77-19-72
Электронная почта: mtec@bks.by

Намеснік дырэктара па вучэбнай рабоце

Тэлефон / факс: (0176) 77-01-71
Багнюк Эліна Сяргееўна

Намеснік дырэктара па выхаваўчай рабоце

Тэлефон / факс: (0176) 77-02-53
Сымановіч Аксана Генадзіеўна

Намеснік дырэктара па вытворчаму навучанню

Тэлефон / факс: (0176) 77-01-51
Васюта Таццяна Валер'еўна

Метадычная служба

Тэлефон / факс: (0176) 77-18-73
Навумчык Зоя Генадзьеўна

Дзённае аддзяленне

Тэлефон / факс: (0176) 77-02-24
Шчуцкая Ірына Канстанцінаўна.

Завочнае аддзяленне

Тэлефон / факс: (0176) 77-17-06
Конанава Святлана Лявонцьеўна

Інтэрнат

Тэлефон / факс: (0176) 77-40-53
Каспяровіч Алеся Анатольеўна

Зачыніць

Пошук

  • Результаты

    Тут будуць адлюстроўвацца Вынікі пошуку, для пачатку давайце ўвядзем запыт

Зачыніць